Hallitus 2021

Tiina Pöhö, hallituksen puheenjohtaja

Puh. 050 560 9900
tiina.poho@gmail.com
Tilitoimisto Tizian Oy
tilitoimisto.tizian@gmail.com

Kirjanpito on kivaa…! Tykkään työstäni ja olen unelma-ammatissani. Odotan innolla joka aamu, että pääsen taas selaamaan asiakkaitteni tositteita. Minulle jokainen tuloslaskelma ja tase ovat kuin pieniä novelleja, jotka kertovat minulle paljon enemmän kuin uskoisikaan. Olen ollut yrittäjänä 20 vuotta, enkä aio ikinä jäädä eläkkeelle.

Tampereen Seudun Yrittäjänaisten toiminta on aina kiinnostanut minua, mutta nyt koen, että minulla on riittävästi aikaa osallistua aktiivisemmin yhdistyksen toimintaan.

Se aika, minkä maltan olla pois töistäni, vietän mieheni ja koirani kanssa. Käymme yhdessä vaeltamassa Lapissa. Mieheni kanssa matkustelemme ympäri maailmaa. Arki-illat täyttyvät jooga- ja kuntosaliharrastuksista. Kuvan on ottanut Laura Tammisto.

Kati Vasell, varapuheenjohtaja & nuorten toiminnan vastaava

Maikki Media Oy
Puh. 040 756 9720
kati@maikki.fi
https://maikki.fi

Yritykseni Maikki Media, yhdessä Tuuli-Elina Ruuskasen kanssa, kouluttaa ja välittää juontajia ja kierrämme paljon juontamassa myös itse. Lisäksi koulutamme esiintymistä ja järjestämme esiintymisvalmennuksia sekä ryhmille että henkilökohtaisesti. Esikoiskirjamme “Juontamisen oppikirja” -julkaistaan keväällä 2021.

Toimin myös stylistinä ja mottoni on: “Jokaisella on oikeus olla parhaimmillaan -päivittäin!”. Toimiva tyyli on apunasi pukeutumisen haasteissa. Palvelen sekä yksityisasiakkaita sekä ryhmiä.

Yrittäjänaisten jäsenenä olen ollut yrittäjätaipaleeni alkuajoista lähtien eli vuodesta 2010. Olen ollut aktiivinen hallituksessa myös aiempina vuosina ja 2017-2018 toimin yhdistyksemme puheenjohtajana. Nyt 2020-2022 olen mukana myös Suomen Yrittäjänaisten hallituksessa.

Kotona arjen jakaa kanssani kaksi ihanaa tytärtä, joiden takia sytyn joka päivä edunvalvontatyöhön. Niin kauan, kun se mitä meillä on jalkojen välissä, vaikuttaa palkkaamiseen ja palkkatasoon, vauva-arjen epätasa-arvoisuuteen ja jopa yrittäjänä kohteluun – meillä on tärkeä työ tehtävänä.

Arjen pyörityksessä koitan ottaa omaa aikaa joogaamalla. Se antaa voimaa sekä keholle että mielelle.

Anne Karttunen, sihteeri

anne.karttunen@versotilit.fi
www.versovalmennus.fi

Olen yrittäjän Personal Trainer – talouskonsultti ja business coach samassa paketissa. Tuen yrittäjiä monenlaisissa arjen haasteissa, johtamisesta talousasioihin.

Autan asiakkaitani löytämään oikeat, konkreettiset toimintatavat liiketoiminnan kehittämiseksi. Aloitin tilitoimistoyrittäjänä vuonna 2007, sitä ennen toimin monipuolisissa taloushallinnon tehtävissä erilaisissa yrityksissä.

Yrittäjäksi ryhtyminen oli elämäni parhaita päätöksiä, huomasin heti olevani omassa elementissäni! Toimin tilitoimistoyrittäjänä vuoteen 2017 ja tämän jälkeen suoritin Certified Business Coach -tutkinnon. Nyt yritysvalmentajana voin käyttää työ- ja elämänkokemustani yrittäjien rinnalla kulkijana niin, että oikeat, yritystä hyödyttävät ratkaisut löytyvät.

Liityin Yrittäjänaisiin heti yrittäjyyteni alkutaipaleella, mutta arki vei niin mennessään, että en ennättänyt silloin olla aktiivisesti mukana. Aktivoiduin mukaan 2020 ja tämän vuoden alusta olen hallituksessa varajäsenenä ja sihteerinä.

Miksi liityin Yrittäjänaisiin? Halusin mukaan verkostoon, jossa on mahdollista vaihtaa ajatuksia yrittäjyydestä, saada myös virkistystä arjen keskelle sekä löytää uusia asiakkaita ja luotettavia yhteistyökumppaneita. Ilahduin kun huomasin miten aitoa ja hauskaa toiminta tässä porukassa on, todella antoisaa!

Perheeseeni kuuluu aviopuoliso, kaksi aikuista lasta ja yksi lapsenlapsi. Vapaa-aikana vietän jonkin verran aikaa pojanpoikani kanssa ja harrastan monia asioita – valokuvaus, lukeminen, puutarhanhoito ja ulkona liikkuminen ovat tärkeimmät tällä hetkellä.

Mari Peltola, rahastonhoitaja

Puh. 044 7510 283
rahastonhoitaja@tsyn.fi
LPH-Tilit Oy
www.lphtilit.fi

Olen ollut yrittäjä liki koko työurani enkä varmaan muunlaista tapaa tehdä töitä osaisikaan. Työskentelen yrittäjänä tilitoimistossa numeroita ja lakipykäliä pyöritellen. Yrittäjänaisten hallituksessa olen ollut mukana vuodesta 2018 lähtien, jota ennen toimin rahastonhoitajana puolisentoista vuotta hallituksen ulkopuolelta.

Vapaa-aikaa vietän perheeni eli miehen ja kahden kouluikäisen pojan kanssa. Toisinaan seikkailen pitkin metsiä, toisinaan järvellä suplaudalla. Rentoudun myös joogamatolla sekä elokuvien ja kirjojen parissa.

Heli Ruoho, jäsenrekisterin hoitaja

jasenasiat@tsyn.fi

Mediakimuli Oy
Puh. 040 528 4937
www.mediakimuli.fi

Keikkailen videokameran kanssa ympäri Suomea striimaamassa tapahtumia nettiin. Ohessa teen ja ylläpidän kotisivuja, välistä saatan rykäistä taittotöitäkin. Yritykseni perustin vuonna 2007 ja Yrittäjänaisten jäsen olen ollut vuodesta 2011.

Vapaa-aikaani vietän mieheni, parin kissan ja kirjojen parissa. Välillä menee remontin puolelle. Kuvan on ottanut Laura Vesa.

Karoliina Laitinen, viestintätiimi

Puh. 050 4141710
www.villipihlaja.fi

Olen villiintynyt vanha ballerina ja toiminut yli 20-vuotta freelancertanssijana, esiintyjänä ja opettajana. Sydämenasioitani ja intohimojani ovat luonto, tanssi ja ihmisten tekeminen hitusen onnellisemmaksi.

Näiden asioiden ympärille perustin tammikuussa 2019 elämys- ja ohjelmapalveluyritys Villipihlajan. Tarjoan hyvinvointiin, luontoon, villivihanneksiin, tanssiin ja leikkiin liittyviä ohjelmapalveluita.

Lempipuuhaani on leikkiminen (esiintyminen), sammalmättäillä makoilu ja villivihannespöheiköissä pyllistely. Harrastan myös ikuista opiskelua. Kotona Kalevassa kanssani elelee mies ja teini-ikäinen tytär.

Naisyrittäjiin liityin heti yrittäjyyden alussa ja toimin nyt toista vuotta TSYNin hallituksessa.

Kati Haikola-Mehtälä, viestintätiimi

Toinen Totuus Oy
kati@toinentotuus.fi
www.toinentotuus.fi

Olen pitkän linjan myynnin ammattilainen ja yrittäjä. Tällä hetkellä toimin CMO:n roolissa Innovation Homessa ja teen myynnin valmennuksia ja yrityskonsultaatioita yrittäjänä Toinen Totuus Oy:n kautta.

Innostun ennen kaikkea ihmisistä ja heidän tarinoistaan. Yrittäjyyteni aikana olen löytänyt uuden intohimon, tämä intohimo liittyy liiketoiminnan kehittämiseen ja uusien palvelu- ja tuotekonseptien rakentamiseen ja sparraamiseen. Koen vahvuudekseni innovaatiokykyni ja innostumiseni ja kokemukseni monista eri toimialoista.

Toinen Totuus on syntymässä kertomaan omaa tarinaansa niistä havainnoista, mitä olen oman työ- ja yrittäjäurani aikana nähnyt ja huomannut: Usein työntekijätason tilannekuva on hyvin erilainen kuin vaikka johtoryhmän tai hallituksen. Oman värinsä tähän tuovat vielä asiakkaat, joiden tunteminen ja joiden tarpeiden ymmärtäminen on lähtökohta kaikelle menestyvälle bisnekselle.

Arjessani lataan akkujani perheeni kanssa, mihin kuuluvat aviomies, 13-vuotiaat kaksoset sekä kaksi kissaa! Ei käy aika pitkäksi.

Sanna Silvola, viestintätiimi

Digitaalisen markkinoinnin toimisto – Laurentium Oy
Puh. 050 480 2449
sanna.silvola@laurentium.fi
https://www.laurentium.fi

Tein yli 10 vuotta töitä kansainvälisessä pörssiyhtiössä monissa eri tehtävissä alihankinnan, taloushallinnon sekä liiketoimintasuunnitelmien parissa. Toisen äitiyslomani jälkeen irtisanouduin vailla tietoa siitä, mitä tulisin tekemään. Tavoitteenani oli löytää luova työ, jossa saisin tehdä jotain konkreettista, ja mistä olisi toisille apua tai iloa.

Muutaman mutkan kautta päädyin yrittäjäksi mieheni kanssa. Päätuotteemme on hakukoneoptimoidut kotisivut, mutta teen monien asiakkaiden kanssa enemmänkin yhteistyötä myynnin ja markkinoinnin parissa (valokuvausta, mainosvideoita, some-kanavien ylläpitoa, markkinointiviestintää, graafista suunnittelua…) Monipuoliset työt pitävät mielen virkeänä!

Uutena aamurutiinina aloitin syksyllä aamulenkit hyvän ystävän ja koiran kanssa. Aamulenkit tuovat virtaa ja voimaa työpäiviin. Aamulenkeillä keskustellaan välillä työasioita, välillä jotain ihan muuta. Ihanan terapeuttista – suosittelen lämpimästi! Muuten vapaa-aikani kuluu kuskatessa 10- ja 17-vuotiaita tyttöjämme jäähallille, toimistopäällikkömme kaniinimäyräkoira Rockyn kanssa ulkoillessa (IG @_rockythedachshund), ruuanlaitossa, leivonnassa tai käsitöiden ja askartelujen parissa.

Liityin Yrittäjänaisiin muutama vuosi sitten, koska halusin verkostoitua ja tavata uusia ihmisiä. Keskustelut toisten yrittäjien kanssa ovat sekä innostavia että voimaannuttavia – muista yrittäjistä saa tarvittaessa vertaistukea, mutta voi myös auttaa ja saada apua. Tavoitteenani on tehdä osaltani Tampereen Yrittäjänaisista innostava ja mukaansa tempaava yhdistys.

Pia Kuitunen, huoneistovastaava

https://zipatta.business.site
facebook: @zipatta
instagram: zipatta

Yritys Z-ravintola Oy:
Zipatta ja päätyönä pitopalvelu, jota on tehty jo vuodesta 1996. Hoidetaan tampereen ruotsalaisen klubin, OAJ:n rakennusliiton, KOO VEEn catering.

Yrityksen toimiala:
Olen ollut yhdessä ravintola-alanyrittäjänä siskoni Miian kanssa vuodesta 1996, meillä on ollut monenlaista ravintola-alan yritystä; Zipriina, Zarillo, Räpä Rällää, Zok Wok, Eloveena puurobaari, ZIpatta keskusta/hiedanranta/konsa/ännä/kotelotehdas ja kotilon sauna vuokrausta ja catering.

Perhe: Olen uusio neiti ja minulla on 17-vuotias poika ja kaksi villakoiraa.

Tausta: Siskollani oli ravintola-alan esimieskoulutus ja itselläni YO-merkonomin koulutus ja olin pankissa töissä, kunnes lama tyhjensi pankeista määräaikaiset henklöt. Opiskeluaikoina olin ollut extrana ravintolassa. Sit palasin ravintolaan ja olin 3 vuotta Kreikassakin töissä. Siskoni tuli lomalle kreikkaan ja ruvettiin haaveilemaan omasta yrityksestä. Isämme ja isovanhempamme olivat olleet yksityisyrittäjinä, joten se tuli veren perintönä.

Niin saimme rahoituksen Finnverasta ja apuja ensimetristä. Päivääkään en ole katunut, että lähdin yrittäjäksi, onnellinen olen siitä, että yhtiökumppanina minulla on oma sisko. Koskaan ei ole yksin suurten päätösten edessä ja saa aina voimaa ja turvaa toisesta. Riideltyähän tulee paljon.. meillä puhutaan asiat suoraan, ei jää hampaankoloon, mutta sovitaan myös aina ennen iltaa.

Verotarkistus oli varsinainen yrittäjyyden oppikoulu. Positiivinen ja optimistinen ajattelutapa kantaa.

Voin sanoa, että vielä 25 vuoden yrittäjyyden jälkeenkin päivääkään en vaihtaisi pois, oppirahoja on tullut maksettua, mutta työ on ollut mielekästä. Ravintoloita on tullut myytyä ja rakennettua matkan varrella, mutta aina ollaan tehty omanlaisia, omaan elämäntilanteeseen sopivia.

Yrittäjyydessä parasta on rakentaa aina itselle mieluinen työ ja työympäristö. Rohkeutta on tehdä muutoksia ja muuttaa liikeideaa oman mukavuuden mukaan.

Tampereen Seudun yrittäjänaisilta olen saanut hyvää verkostoa yritykselle, ihania ystäviä ja tukee eri yrityksen vaiheiseen. Yhdessä meissä on voimaa ja virtaa. Olen ollut kerran vuoden yrittäjänainenkin ja olen siitä erittäin ylpeä ja arvostan sitä. Hallituksessa olen työskennellyt ensin 3 vuotta ja nyt parivuotta. Hallitustyöskentely on erittäin mielenkiintoista ja siinä oppii paljon.

Vinkkinä muille yrittäjille: Sinä itse teet bisneksestäsi omanlaisen työpaikan sinulle, heittäydy ja nauti!

Anita Rundgren, senioritoiminnan vastaava

Anita Rundgren
+358 40 822 3931
anita@rundgren.fi
https://arcticnutrition.com/ref/SX608L

Olen iloinen, onnellinen, erittäin hyvinvoiva eläkeläinen. Keväästä 2015 lähtien olen panostanut sekä omaan hyvinvointiini että monen muun kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Toimin siis ainoan suomalaisen verkostomarkkinointiyrityksen, Arctic Nutritionin itsenäisenä edustajana, joka on kovaa vauhtia menossa maailman suurimpien alan yritysten joukkoon. Toimin myös yrityksen ja oman tiimini kouluttajana.

Olen toiminut koko ”elämäni” koulutuksen parissa erilaisissa tehtävissä mm. täällä Tampereella koulukuraattorina, sekä vapaa-ajalla eri yhdistyksissä aktiivisena vaikuttajana. Ruotsissa asuessani (30 vuotta) olin mm. Pohjoismaiden suurimman vähemmistöjärjestön puheenjohtaja.

Yrittäjänaisten hallituksessa olen nyt toista kertaa, kymmenisen vuotta sitten muutaman vuoden ja nyt tämän vuoden alusta uudelleen. Luonteeltani olen avoin, sosiaalinen, osaan kuunnella ja kannustaa sekä omaan ratkaisukeskeisen toimintatavan.

Olen naimisissa toista kertaa, ensimmäisestä avioliitosta kaksi Ruotsissa asuvaa tytärtä perheineen, joilla kummallakin kaksi lasta. Harrastan liikuntaa, kuntosalilla käyn 3-4 kertaa viikossa, luen paljon kirjallisuutta, joka liittyy itsensä kehittämiseen.

Mottoni on:”Sen teet mihin uskot!” - "Olen upealla matkalla kohti unelmiani!”