Hallitus 2022

Tiina Pöhö
puheenjohtaja
Kati Vasell
varapuheenjohtaja
Anne Karttunen
sihteeri
Heli Ruoho
jäsenrekisterinhoitaja
Mari Peltola
rahastonhoitaja
Eija Niemi
Maisa Koivisto
Pia Kuitunen
huoneistovastaava

Tiina Pöhö
puheenjohtaja

Tiina Pöhö, hallituksen puheenjohtaja

Kirjanpito on kivaa…! Tykkään työstäni ja olen unelma-ammatissani. Odotan innolla joka aamu, että pääsen taas selaamaan asiakkaitteni tositteita.

Minulle jokainen tuloslaskelma ja tase ovat kuin pieniä novelleja, jotka kertovat minulle paljon enemmän kuin uskoisikaan. Olen ollut yrittäjänä 20 vuotta, enkä aio ikinä jäädä eläkkeelle.

Tampereen Seudun Yrittäjänaisten toiminta on aina kiinnostanut minua, mutta nyt koen, että minulla on riittävästi aikaa osallistua aktiivisemmin yhdistyksen toimintaan.

Se aika, minkä maltan olla pois töistäni, vietän mieheni ja koirani kanssa. Käymme yhdessä vaeltamassa Lapissa. Mieheni kanssa matkustelemme ympäri maailmaa. Arki-illat täyttyvät jooga- ja kuntosaliharrastuksista.


Tilitoimisto Tizian Oy | www.tilitoimistotizian.fi


📸 Laura Tammisto / Studio Torkkeli

Kati Vasell
varapuheenjohtaja

Kati Vasell, varapuheenjohtaja

Yritykseni Maikki Media, yhdessä Tuuli-Elina Ruuskasen kanssa, kouluttaa ja välittää juontajia ja kierrämme paljon juontamassa myös itse. Lisäksi koulutamme esiintymistä ja järjestämme esiintymisvalmennuksia sekä ryhmille että henkilökohtaisesti. Esikoiskirjamme “Juontamisen oppikirja” -julkaistaan keväällä 2021.

Toimin myös stylistinä ja mottoni on: “Jokaisella on oikeus olla parhaimmillaan -päivittäin!”. Toimiva tyyli on apunasi pukeutumisen haasteissa. Palvelen sekä yksityisasiakkaita sekä ryhmiä.

Yrittäjänaisten jäsenenä olen ollut yrittäjätaipaleeni alkuajoista lähtien eli vuodesta 2010. Olen ollut aktiivinen hallituksessa myös aiempina vuosina ja 2017-2018 toimin yhdistyksemme puheenjohtajana. Nyt 2020-2022 olen mukana myös Suomen Yrittäjänaisten hallituksessa.

Kotona arjen jakaa kanssani kaksi ihanaa tytärtä, joiden takia sytyn joka päivä edunvalvontatyöhön. Niin kauan, kun se mitä meillä on jalkojen välissä, vaikuttaa palkkaamiseen ja palkkatasoon, vauva-arjen epätasa-arvoisuuteen ja jopa yrittäjänä kohteluun – meillä on tärkeä työ tehtävänä.

Arjen pyörityksessä koitan ottaa omaa aikaa joogaamalla. Se antaa voimaa sekä keholle että mielelle.


Maikki Media Oy | https://maikki.fi
Toimiva Tyyli | https://toimivatyyli.fi


 

Anne Karttunen
sihteeri

Anne Karttunen, sihteeri

Olen yrittäjän Personal Trainer – talouskonsultti ja business coach samassa paketissa. Tuen yrittäjiä monenlaisissa arjen haasteissa, johtamisesta talousasioihin.

Autan asiakkaitani löytämään oikeat, konkreettiset toimintatavat liiketoiminnan kehittämiseksi. Aloitin tilitoimistoyrittäjänä vuonna 2007, sitä ennen toimin monipuolisissa taloushallinnon tehtävissä erilaisissa yrityksissä.

Yrittäjäksi ryhtyminen oli elämäni parhaita päätöksiä, huomasin heti olevani omassa elementissäni! Toimin tilitoimistoyrittäjänä vuoteen 2017 ja tämän jälkeen suoritin Certified Business Coach -tutkinnon. Nyt yritysvalmentajana voin käyttää työ- ja elämänkokemustani yrittäjien rinnalla kulkijana niin, että oikeat, yritystä hyödyttävät ratkaisut löytyvät.

Liityin Yrittäjänaisiin heti yrittäjyyteni alkutaipaleella, mutta arki vei niin mennessään, että en ennättänyt silloin olla aktiivisesti mukana. Aktivoiduin mukaan 2020 ja tämän vuoden alusta olen hallituksessa varajäsenenä ja sihteerinä.

Miksi liityin Yrittäjänaisiin? Halusin mukaan verkostoon, jossa on mahdollista vaihtaa ajatuksia yrittäjyydestä, saada myös virkistystä arjen keskelle sekä löytää uusia asiakkaita ja luotettavia yhteistyökumppaneita. Ilahduin kun huomasin miten aitoa ja hauskaa toiminta tässä porukassa on, todella antoisaa!

Perheeseeni kuuluu aviopuoliso, kaksi aikuista lasta ja yksi lapsenlapsi. Vapaa-aikana vietän jonkin verran aikaa pojanpoikani kanssa ja harrastan monia asioita – valokuvaus, lukeminen, puutarhanhoito ja ulkona liikkuminen ovat tärkeimmät tällä hetkellä.


Verso Valmennus Oy | www.versovalmennus.fi


 

Mari Peltola
rahastonhoitaja

Mari Peltola, rahastonhoitaja

Olen ollut yrittäjä liki koko työurani enkä varmaan muunlaista tapaa tehdä töitä osaisikaan. Työskentelen yrittäjänä tilitoimistossa numeroita ja lakipykäliä pyöritellen.

Yrittäjänaisten hallituksessa olen ollut mukana vuodesta 2018 lähtien, jota ennen toimin rahastonhoitajana puolisentoista vuotta hallituksen ulkopuolelta.

Vapaa-aikaa vietän perheeni eli miehen ja kahden kouluikäisen pojan kanssa. Toisinaan seikkailen pitkin metsiä, toisinaan järvellä suplaudalla. Rentoudun myös joogamatolla sekä elokuvien ja kirjojen parissa.


LPH-Tilit Oy | www.lphtilit.fi


 

Heli Ruoho

Heli Ruoho, jäsenrekisterinhoitaja

Keikkailen videokameran kanssa ympäri Suomea striimaamassa tapahtumia nettiin. Ohessa teen ja ylläpidän kotisivuja, välistä saatan rykäistä taittotöitäkin. Yritykseni perustin vuonna 2007 ja Yrittäjänaisten jäsen olen ollut vuodesta 2011.

Vapaa-aikaani vietän mieheni, parin kissan ja kirjojen parissa. Välillä menee remontin puolelle.


Mediakimuli Oy | www.mediakimuli.fi


📸 Laura Vesa

Maisa Koivisto

Maisa Koivisto

Hei kaikki Tampereen Seudun Yrittäjänaiset!

Olen pitkän linjan ketjuyritysten perustaja/ketjujohtaja ja monialayrittäjä. Olen työskennellyt muutamissa suomalaisissa franchsing-ketjuissa eri tehtävissä lähes 20 vuotta. Olen johtanut ketjuja, rekrytoinut ja kouluttanut yrittäjiä. Lisäksi olen ollut alusta alkaen mukana kehittämässä franchising-konsepteja eri yrityksille.

Mielestäni palvelut syntyvät asiakastarpeista ja henkilökohtaisesta ammattitaidosta. Rakastan auttaa yrityksiä ja yrittäjiä kasvamaan ja kehittämään konseptejaan, toimintamallejaan ja helpottamaan heidän päivittäistä työskentelyään.

Vuosien saatossa, kun rekrytoin ja koulutin yrittäjiä eri franchising-ketjuille, mieleeni hiipui halu siirtyä itsekin yrittäjäksi. Vuonna 2015 perustin ensimmäisen yritykseni. Seuraavana vuonna perustin yhdessä yhtiökumppanini kanssa seuraavan yrityksen ja siirryin täysaikaiseksi yrittäjäksi. Sen jälkeen yrityksiä on tullut vielä kaksi lisää. Huh huh, mutta niin ihanaa!

Virtuaaliassari konseptin omistaja Sanna Kolehmainen soitti minulle kesällä 2019. Hän halusi apua yrityksensä muuttamisesta franchising-ketjuksi. Siitä alkoi yli vuoden työ! No, nyt se on valmis ja ketjussa on jo kuusi yrittäjää.

Ja niinhän siinä kävi, että olen yksi ketjun yrittäjä toisen yhtiökumppanini kanssa. Löysin etsimäni hyvän franchising-konseptin ja lähdin Virtuaaliassari matkaan mukaan.

Edustan Pirkanmaalla Virtuaaliassari yritystä Pro Effective Oy:tä. Tarjoamme apua toimistorutiineihin aina osto- ja myyntilaskujen käsittelystä dokumentointiin, kuittirumpaan, asiakaspalveluun, matka- ja kokousjärjestelyihin sekä moneen muuhun. Minusta on ihanaa nähdä, kun yrittäjän / yrityksen tekemättömät hallinnontyöt saadaan hoidettua ja vielä ajallaan! Ja yrittäjä / yritys saa keskittyä olennaiseen, oman busineksensa hoitoon ja kasvattamiseen. Tai viettää enemmän vapaa- aikaa perheensä kanssa!

Eli sloganimme ”vapauta aikaasi olennaiseen” kertoo toiminnastamme kaiken.

Vapaa-aikana vietän mahdollisimman paljon aikaa perheemme mökillä Mäntyharjulla. Rakastan pientä puuhastelua puutarhassa, grillaamassa hyvää ruokaa ja jopa maalaamassa jotain mökin nurkkaa. Ja tietenkin rakas pikku borderterrierini Jade pyörimässä jaloissa ja komentamassa leikkimään tai lenkille.

Liityin Yrittäjänaisiin tämän vuoden alussa. Haluan tutustua jäseniimme ja verkostoitua. Täältä uskon saavani neuvoja omien yritysteni pyörittämiseen, sekä myös haluan omalta osaltani auttaa yhdistyksen jäseniä.


Pro Effective Oy | www.virtuaaliassari.fi
Virtuaali Pro Team Oy | www.viprot.fi
Novie Oy | www.novie.fi


 

Eija Niemi

Eija Niemi

Kasvoin maatalossa. Valmistuin Tampereen yliopistosta yhteiskuntatieteistä ja opintojen aikana 80-luvulla en kuullut kertaakaan sanaa yrittäjä. En ollut koskaan ajatellut ryhtyä yrittäjäksi. Jälkeenpäin ajatellen yrittäjyys on minulle paras vaihtoehto ja se on myös geeneissä: olen yrittäjä ainakin viidennessä polvessa.

Ehdin olla useassa työpaikassa, kunnes kokeilin konsulenttina Tupperwaressa 1992. Olin mukana puoli vuotta. Keväällä 1995 päätin aloittaa uudelleen, koska halusin olla kotona lasten kanssa. Yllätyin itsekin tästä päätöksestä, koska olin mielestäni ns. uranainen, jonka alun perin piti muuttaa ulkomaille.

Tämän polun käsikirjoitusta en olisi osannut tehdä itse. Kasvoin yrittäjäksi pikkuhiljaa. Merkittävä hetki oli se, kun 90-luvun puolivälissä olimme lasten kanssa Ikaalisten kylpylässä. Pöydällä oli Yrittäjänainen-lehti. Silloin tajusin, että Hei! Minähän olen kans yrittäjä. Minulla oli toiminimi ja lehden rohkaisemana päätin hakea Tampereen Yrittäjänaisten jäsenyyttä. Jännitin, että hyväksyvätköhän he minut. Liittyminen Yrittäjänaisiin oli merkittävä yrittäjäidentiteetin vahvistumisen kannalta.

Tein tiiminjohtajan työtä päätyönä 10 vuoden ajan. Se aika osoitti, että sovin johtajaksi, leaderiksi ja kouluttajaksi. Myyminenkin on mukavaa, sillä se on palvelua parhaimmillaan! Syksyllä 2005 minua kysyttiin Tupperwaren maahantuojaksi. Noin kahden kuukauden aikana perustin osakeyhtiön, vuokrasin varastotilat, palkkasin henkilökunnan, hain silloista Finnveran naisyrittäjälainaa… ja sitten mentiin!

Hyppäsin isoihin saappaisiin – mulle tuli ihan vaihdevuosioireet ja heräsin aamuisin likomärkänä, mutta selvittiin. Kymmenisen vuotta sitten otin ison lainan ja hankin omat tilat Lempäälästä. Se oli haave: Tarjota henkilökunnalle, konsulenteille ja tiiminjohtajille mukavat ja edustavat tilat. Yli 20-vuotisessa yrittäjätaipaleessa on monia vaiheita, muutama tosi kipeä ja vaikea, mutta ehkä juuri niistä läpimeneminen tekee meistä entistäkin enemmän yrittäjiä - kun vaan jaksaa.

Valinta Vuoden yrittäjänaiseksi 2010 oli yllättävän merkittävä asia. Yrittäjänaisten ansiosta suoritin yrittäjän ammattitutkinnon. Hallituksessa olen ollut aiemmin kaksi kautta. Erittäin antoisa kokemus oli Valtakunnallisten Yrittäjänaispäivien järjestäminen yhdessä hyvän tiimin kanssa. Koen, että paikkani on ideoija, mutta myös toteuttaja.

Erityisesti tykkään siitä, kun voin auttaa ympärillä olevia löytämään omia vahvuuksiaan. Ihan huippua on myös se, kun oppii tuntemaan monien eri alojen yrittäjiä. Tosi monen kanssa on myös verkostoiduttu ja teemme yhteistyötä.

Tiptop Tuote Oy on viides lapseni 😊 Neljä aikuista lasta ovat tärkeitä. Puoliso Jarmo on ollut myös yrittäjä yli 20 vuotta ja hän on tärkein tsempparini. Ilman häntä en olisi tässä, sillä hän hoiti lapsia, kun he olivat pieniä, jotta pystyin tekemään työtäni.

Vapaa-aikana luen paljon, käyn salilla, pyöräilen, teen pihatöitä, näperrän jotain, katselen taidetta, kuuntelen radiota tai seuraan TV-sarjaa.


Tiptop Tuote Oy | www.tiptoptuote.fi
Facebook: @TiptopTuote


 

Pia Kuitunen, huoneistovastaava

Yritys Z-ravintola Oy: Zipatta ja päätyönä pitopalvelu, jota on tehty jo vuodesta 1996. Hoidetaan Nokian Urheilijoiden Nou Majaa sekä Tampereen Ruotsalainen klubin, OAJ:n rakennusliiton ja KOO VEEn kahviloita / pitopalvelua. Lisäksi meillä on lounasravintola Zipatta-K Pyrollin tehtaassa, Zipatta Konsa konservatoriolla ja kesäkahvila Zipatta Ännä Jänissaareessa Näsijärven purjehdusseuran tiloissa.

Yrityksen toimiala: Olen ollut yhdessä ravintola-alanyrittäjänä siskoni Miian kanssa vuodesta 1996. Meillä on ollut monenlaista ravintola-alan yritystä; Zipriina, Zarillo, Räpä Rällää, Zok Wok, Eloveena puurobaari, Zipatta keskusta/Hiedanranta/Konsa/Ännä/Kotelotehdas ja Kotilon saunavuokrausta ja catering.

Perhe: Asun avoliitossa ja minulla on 17-vuotias poika ja kolmekoiraa ja kissa.

Tausta: Siskollani oli ravintola-alan esimieskoulutus ja itselläni YO-merkonomin koulutus ja olin pankissa töissä, kunnes lama tyhjensi pankeista määräaikaiset henkilöt. Opiskeluaikoina olin ollut extrana ravintolassa. Sitten palasin ravintolaalalle ja olin 3 vuotta Kreikassakin töissä. Siskoni tuli lomalle Kreikkaan ja ruvettiin haaveilemaan omasta yrityksestä. Isämme ja isovanhempamme olivat olleet yrittäjinä, joten se tuli veren perintönä.

Niin saimme rahoituksen Finnverasta ja apuja Ensimetristä. Päivääkään en ole katunut, että lähdin yrittäjäksi. Onnellinen olen siitä, että yhtiökumppanina minulla on oma sisko. Koskaan en ole yksin suurten päätösten edessä ja saa aina voimaa ja turvaa toisesta. Riideltyähän tulee paljon, mutta meillä puhutaan asiat suoraan, ei jää mitään hampaankoloon, ja asiat sovitaan aina ennen iltaa.

Verotarkistus oli varsinainen yrittäjyyden oppikoulu. Positiivinen ja optimistinen ajattelutapa kantaa.

Voin sanoa, että vielä 26 vuoden yrittäjyyden jälkeenkin päivääkään en vaihtaisi pois, oppirahoja on tullut maksettua, mutta työ on ollut mielekästä. Ravintoloita on tullut myytyä ja rakennettua matkan varrella, mutta aina ollaan tehty omanlaisia, omaan elämäntilanteeseen sopivia. Yrittäjyydessä parasta on rakentaa aina itselle mieluinen työ ja työympäristö. Rohkeutta on tehdä muutoksia ja muuttaa liikeideaa oman mukavuuden mukaan.

Tampereen Seudun yrittäjänaisilta olen saanut hyvää verkostoa yritykselle, ihania ystäviä ja tukee eri yrityksen vaiheiseen. Yhdessä meissä on voimaa ja virtaa. Olen ollut kerran vuoden yrittäjänainenkin 2018 ja olen siitä erittäin ylpeä ja arvostan sitä.  Hallituksessa olen työskennellyt ensin 3 vuotta ja nyt toista kertaa kolmatta vuotta. Hallitustyöskentely on erittäin mielenkiintoista ja siinä oppii paljon.

Vinkkinä muille yrittäjille: Sinä itse teet bisneksestäsi omanlaisen työpaikan sinulle, heittäydy ja nauti! Muista pitää itsetäsi myös huoli.


Ravintola Zipatta | https://zipatta.business.site
Facebook: @zipatta | Instagram: zipatta