Hallitus 2023

Tiina Pöhö
puheenjohtaja
Kati Vasell
varapuheenjohtaja
Kissu Ailoranta
sihteeri
Heli Ruoho
jäsenrekisterinhoitaja
Mari Peltola
rahastonhoitaja
Krista Ollanketo
nuorten toiminnan vastaava / markkinointivastaava
Pia Kuitunen
huoneistovastaava

Tiina Pöhö
puheenjohtaja

Tiina Pöhö, hallituksen puheenjohtaja

Kirjanpito on kivaa…! Tykkään työstäni ja olen unelma-ammatissani. Odotan innolla joka aamu, että pääsen taas selaamaan asiakkaitteni tositteita.

Minulle jokainen tuloslaskelma ja tase ovat kuin pieniä novelleja, jotka kertovat minulle paljon enemmän kuin uskoisikaan. Olen ollut yrittäjänä 20 vuotta, enkä aio ikinä jäädä eläkkeelle.

Tampereen Seudun Yrittäjänaisten toiminta on aina kiinnostanut minua, mutta nyt koen, että minulla on riittävästi aikaa osallistua aktiivisemmin yhdistyksen toimintaan.

Se aika, minkä maltan olla pois töistäni, vietän mieheni ja koirani kanssa. Käymme yhdessä vaeltamassa Lapissa. Mieheni kanssa matkustelemme ympäri maailmaa. Arki-illat täyttyvät jooga- ja kuntosaliharrastuksista.


Tilitoimisto Tizian Oy | www.tilitoimistotizian.fi


📸 Laura Tammisto / Studio Torkkeli

Kati Vasell
varapuheenjohtaja

Kati Vasell, varapuheenjohtaja

Yritykseni on Katin Kujeet. Osaamiseeni kuuluu ammattijuonnot, tapahtumat, yrittäjyys, yhteisöt, esiintymistaidot ja stailaus.

Tuotan tapahtumia freelancerina eri tahoille, toimin ammattijuontaja tai yhteisömanagerina - päivästä ja viikosta riippuen. Joskus minut löytää lavalta, toisinaan taas lavan takaa. Pidän esiintymiskoulutuksia, teen värianalyysejä ja olen apuna pukeutumisen haasteissa. Saa minusta halutessaan myös hostin, tarjoilijan tai timanttisen asiakaspalvelijan.

Minusta löytyy sopivasti Popedaa – ripaus rockia ja tuhdisti tamperelaisuutta😉

Mainosversio Katista (LinkedIn)
Todellisempi versio Katista (IG)

Yrittäjänaisten jäsenenä olen ollut yrittäjätaipaleeni alkuajoista lähtien eli vuodesta 2010. Olen ollut aktiivinen hallituksessa myös aiempina vuosina ja 2017-2018 toimin yhdistyksemme puheenjohtajana. Vuosina 2020-2023 olen mukana myös Suomen Yrittäjänaisten hallituksessa.

Kotona arjen jakaa kanssani kaksi ihanaa tytärtä, joiden takia sytyn joka päivä edunvalvontatyöhön. Niin kauan, kun se mitä meillä on jalkojen välissä, vaikuttaa palkkaamiseen ja palkkatasoon, vauva-arjen epätasa-arvoisuuteen ja jopa yrittäjänä kohteluun – meillä on tärkeä työ tehtävänä.


Katin Kujeet | https://www.kativasell.fi/KatiVasell/
Toimiva Tyyli |https://toimivatyyli.fi


📸 Iltalehti / Pasi Liesmaa 2022

Mari Peltola
rahastonhoitaja

Mari Peltola, rahastonhoitaja

Olen ollut yrittäjä liki koko työurani enkä varmaan muunlaista tapaa tehdä töitä osaisikaan. Työskentelen yrittäjänä tilitoimistossa numeroita ja lakipykäliä pyöritellen.

Yrittäjänaisten hallituksessa olen ollut mukana vuodesta 2018 lähtien, jota ennen toimin rahastonhoitajana puolisentoista vuotta hallituksen ulkopuolelta.

Vapaa-aikaa vietän perheeni eli miehen ja kahden kouluikäisen pojan kanssa. Toisinaan seikkailen pitkin metsiä, toisinaan järvellä suplaudalla. Rentoudun myös joogamatolla sekä elokuvien ja kirjojen parissa.


LPH-Tilit Oy | www.lphtilit.fi


 

Heli Ruoho

Heli Ruoho, jäsenrekisterinhoitaja

Keikkailen videokameran kanssa ympäri Suomea striimaamassa tapahtumia nettiin. Ohessa teen ja ylläpidän kotisivuja, välistä saatan rykäistä taittotöitäkin. Yritykseni perustin vuonna 2007 ja Yrittäjänaisten jäsen olen ollut vuodesta 2011.

Vapaa-aikaani vietän mieheni, parin kissan ja kirjojen parissa. Välillä menee remontin puolelle.


Mediakimuli Oy | www.mediakimuli.fi


📸 Laura Vesa

Pia Kuitunen

Pia Kuitunen, huoneistovastaava

Yritys Z-ravintola Oy: Zipatta ja päätyönä pitopalvelu, jota on tehty jo vuodesta 1996. Hoidetaan Nokian Urheilijoiden Nou Majaa sekä Tampereen Ruotsalainen klubin, OAJ:n rakennusliiton ja KOO VEEn  pitopalvelua. Lisäksi meillä on lounasravintola Zipatta-K Pyrollin tehtaassa, Amerilla henkilöstön lounasravintola,  Zipatta Konsa konservatoriolla ja kesäkahvila Zipatta Ännä Jänissaareessa Näsijärven purjehdusseuran tiloissa.

Yrityksen toimiala: Olen ollut yhdessä ravintola-alanyrittäjänä siskoni Miian kanssa vuodesta 1996. Meillä on ollut monenlaista ravintola-alan yritystä; Zipriina, Zarillo, Räpä Rällää, Zok Wok, Eloveena puurobaari, Zipatta keskusta/Hiedanranta/Konsa/Ännä/Kotelotehdas ja Kotilon saunavuokrausta ja catering.

Perhe: Asun avoliitossa ja lisäksi 2 koiraa ja kissa.

Tausta: Siskollani oli ravintola-alan esimieskoulutus ja itselläni YO-merkonomin koulutus ja olin pankissa töissä, kunnes lama tyhjensi pankeista määräaikaiset henkilöt. Opiskeluaikoina olin ollut extrana ravintolassa. Sitten palasin ravintolaalalle ja olin 3 vuotta Kreikassakin töissä. Siskoni tuli lomalle Kreikkaan ja ruvettiin haaveilemaan omasta yrityksestä. Isämme ja isovanhempamme olivat olleet yrittäjinä, joten se tuli veren perintönä.

Niin saimme rahoituksen Finnverasta ja apuja Ensimetristä. Päivääkään en ole katunut, että lähdin yrittäjäksi. Onnellinen olen siitä, että yhtiökumppanina minulla on oma sisko. Koskaan en ole yksin suurten päätösten edessä ja saa aina voimaa ja turvaa toisesta. Riideltyähän tulee paljon, mutta meillä puhutaan asiat suoraan, ei jää mitään hampaankoloon, ja asiat sovitaan aina ennen iltaa.

Verotarkistus oli varsinainen yrittäjyyden oppikoulu. Positiivinen ja optimistinen ajattelutapa kantaa.

Voin sanoa, että vielä 27 vuoden yrittäjyyden jälkeenkin päivääkään en vaihtaisi pois, oppirahoja on tullut maksettua, mutta työ on ollut mielekästä. Ravintoloita on tullut myytyä ja rakennettua matkan varrella, mutta aina ollaan tehty omanlaisia, omaan elämäntilanteeseen sopivia. Yrittäjyydessä parasta on rakentaa aina itselle mieluinen työ ja työympäristö. Rohkeutta on tehdä muutoksia ja muuttaa liikeideaa oman mukavuuden mukaan.

Tampereen Seudun yrittäjänaisilta olen saanut hyvää verkostoa yritykselle, ihania ystäviä ja tukee eri yrityksen vaiheiseen. Yhdessä meissä on voimaa ja virtaa. Olen ollut kerran vuoden yrittäjänainenkin 2018 ja olen siitä erittäin ylpeä ja arvostan sitä.  Hallituksessa olen työskennellyt ensin 3 vuotta ja nyt toista kertaa kolmatta vuotta. Hallitustyöskentely on erittäin mielenkiintoista ja siinä oppii paljon.

Vinkkinä muille yrittäjille: Sinä itse teet bisneksestäsi omanlaisen työpaikan sinulle, heittäydy ja nauti! Muista pitää itsetäsi myös huoli.


Ravintola Zipatta | https://www.z-ravintola.fi
Facebook: @zipatta | Instagram: zipatta