Jäsenesittely: Hanne-Marie Naukkarinen

Esittelyssä on tänään hellittämisestä haaveileva, perfektionistiksi itseään kuvaileva Hanna-Marie, joka pyrkii viettämään aikaansa koiriensa kanssa mahdollisimman paljon.

Nimi: Hanna-Marie Naukkarinen
Yritys: INNER Sisustusarkkitehdit Oy
Yrityksen toimiala: Virallinen toimialamme on sisustussuunnittelu, ja teemme tilasuunnittelua laajalla skaalalla eri kohteisiin. Tilasuunnittelun lisäksi tarjoamme muita tilaprojekteihin oleellisesti liittyviä palveluita ja olemme erikoistuneet projektinjohtamiseen ja hallintaan.

Paikkakunta: Tampere • Projektitöitä ympäri Suomen ja myös ulkomaille
Yrityksen kotisivut: https://www.innerinterior.fi

Miksi ja milloin ryhdyit yrittäjäksi?

Suunnittelimme muotoilija opintojeni aikana kollegoiden kanssa kynttilänjalkasarjan, josta tuli super suosittu. Valmistimme ja myimme tuotteita ja tarvitsimme tähän yrityksen. Perustin toiminimen ja aloin heti tekemään kynttilänjalkojen lisäksi myös tilasuunnittelua opintojen ohella yrityksille ja yksityisille. Kysyntää ja tarvetta yrittämiselle oli siis jo syntynyt ja sain helposti ”palkallisia” ja opettavaisia projekteja koulutöistäni. Olen yrittäjäperheestä sekä riittävän hullu ja asioista nopeasti innostuva, joten oman yrityksen perustaminen hetken mielijohteesta ja nopean nimen harkinnan jälkeen ei ollut hyppy tuntemattomaan vaan ennemminkin innostava seikkailu. Olen ollut yrittäjänä pian kahdeksan vuotta.

Paras luonteenpiirteesi? Miksi?

Olen rohkea, periksiantamaton ja innostuva. Ne ovat itselleni välttämättömiä asioita yrittäjänä menestymiseen ja pärjäämiseen. Sen lisäksi olen myös perfektionisti ja koen että en ole koskaan valmis ja aina voi tehdä asiat paremmin. Innostun uusista jutuista, erityisesti uusista asiakkaista / projekteista sekä itseni ja yrityksen kehittämisestä. Olen täysillä tai ei mitään tyyppi.

Yrittäjätaipaleesi mielenkiintoisin kokemus?

Yrittämisen oppiminen ja kehittäminen. Olen koulutukseltani muotoilija, enemmänkin villi ja vapaa taitelijaluonne kuin hillitty, järjestelmällinen ja jämpti. Olen alkanut ymmärtämään yrityksen pyörittämistä, johtamista ja tavoitteellisuutta vasta sen jälkeen kun minulla oli kolme työntekijää ja asiat eivät olleet enää yksinkertaisia ja omien aikataulujen ja fiilisten pohjalta tekemistä.

Vaikka asiakkaan suuntaan homma hoituu järjestelmällisesti ja aikataulussa, kaavioiden ja piirustusten takana oli ja on osin edelleen villisti tulipaloissa pyörivä luova kaaos. Se että olen vahingossa tehnyt ja onnistunut vuosia pyörittämään onnistuneesti yritystäni ei todellakaan ole tarkoittanut että olisin siitä mitään ymmärtänyt.

On ollut hienoa huomata eri alojen ja liiketoiminnan ammattilaisten vinkkien ja toimintatapojen toimivan myös omassa arjessa ja saaden aikaa hehkulamppuja pääni päällä ja työtämme ammattimaisemmaksi, tehokkaammaksi ja hallittavammaksi. Tämä oppimisen matka on alkanut pari vuotta sitten ja tuntuu että olen vasta päässyt vauhtiin.

Opettavainen ja haastava matka omaan tekemiseen pitää työn mielenkiintoisena asiakasprojektien lisäksi!

Mitä muut eivät sinusta tiedä?

Olen taustaltani kilpatason joukkueurheilija.

Miten vietät vapaa-aikasi?

Minulla on kaksi kilpailevaa Whippettiä ja kierrämme (tai ennen korona-aikaa kiersimme) Suomessa ja Euroopassa kisoissa. Pyrin viettämään aikaani koirien kanssa vapaa-ajalla mahdollisimman paljon. Treenaamme eri lajeja ja olemme paljon luonnossa. Silloin pääsen täysin vapaalle ja rentoudun.

Mistä haaveilet?

Haaveilen hellittämisestä. Haluan kehittyä ja saada yrityksen rullaamaan sen verran hyvin ja tehokkaasti, että voin hellittää, vähentää työtunteja ja ottaa elämääni jonkin muun täysillä tehtävän asian, harrastuksen, jossa voin kehittyä ja kokea onnistumisia.

Minne haluaisit matkustaa? Miksi?

Tällä hetkellä haluan Italiaan. Haluaisin viettää siellä aikaa enemmän kuin viikon pari. Rakastan italialaista keittiötä ja hyvää ruokaa sekä Italian ilmastoa. Olisi hienoa oppia tuntemaan kulttuuria paremmin.

Vinkkisi muille yrittäjille?

"Etsi itsellesi mentori, joka ajattelee eri tavalla kuin sinä. Niin voit nähdä oman yrityksesi ulkopuolelta ja kehittää sitä. Ne ideat ja perustelut, joita kuulet, jäävät takaraivoosi ja vaikuttavat positiivisesti päätöksentekoosi, vaikka olisit aluksi erimieltä."