Jäsenesittely: Kaisa Kelloniemi

Tänään esittelemme puolan kieltäkin taitavan Kaisan, jonka mielestä laulaminen voi vähentää stressiä.

Nimi: Kaisa Kelloniemi
Yritys: Laulustudio Kaisa Kelloniemi Tmi
Yrityksen toimiala: Laulunopetus, äänenkäyttökoulutus, lauluesitykset konserteissa ja juhlatilaisuuksissa.
Paikkakunta: Tampere
Yrityksen kotisivut: http://www.kaisakelloniemi.com

Miksi ja milloin ryhdyit yrittäjäksi?

Valmistuin laulunopettajaksi Pirkanmaan ammattikorkeakoulusta vuonna 2001. Jäin lähes saman tien äitiyslomille ja opetin välillä yksityisoppilaita kotona. Rohkaistuin perustamaan yrityksen muutamaa vuotta myöhemmin (2006) asiakasmäärän kasvaessa. Toiminimellä oli helppo laskuttaa myös solistitehtävistä ja lauluyhtyeitten esiintymisistä. Olen silti tehnyt alani palkkatöitä rinnan yrittäjyyden kanssa. Yrittäjän vapaus on antanut minulle mahdollisuuden ja aikaa yhdistää osaamiseni eri puolet.

Paras luonteenpiirteesi? Miksi?

Kärsivällisyys ja pitkäjänteisyys. Ne ovat auttaneet pääsemään koko elämän kestävän laulunopiskelun parissa tasolle, jolla voin toteuttaa lahjakkuuttani ammatikseni sekä opettajana että esiintyvänä taiteilijana. Loputon teknisten ja ilmaisullisten keinojen hiominen vaatii aikaa ja keskittymistä.

Yrittäjätaipaleesi mielenkiintoisin kokemus?

Mieleen on jäänyt monta upeaa konserttielämystä taitavien muusikoiden kanssa (mm. Lumous - lauluyhtyeessä) ja ahaa-elämystä ihanien laulunopiskelijoiden kanssa työskennellessä. Olen myös yhdessä kollegani Kirsi Sipisen kanssa kirjoittanut laulunopiskelua tukevan kirjan "Nuotin vierellä - Rautalankaa laulamisesta", johon johtaneen monen vuoden työn koen suurena saavutuksena.

Mitä muut eivät sinusta tiedä?

Ennen laulajanuraani olen valmistunut myös kieltenopettajaksi ja opiskellut yliopistossa (ja opettanutkin) mm. puolan kieltä.

Miten vietät vapaa-aikasi?

Talvisin luen paljon; olen erityisesti kiinnostunut esihistoriasta ja kielitieteistä. Historialliset romaanit, elokuvat ja tv-sarjat ovat suosikkejani. Kesäisin puuhastelen puutarhatöissä ja harrastan suunnistusta - retkeilykin on lähellä sydäntäni.

Mistä haaveilet?

Tällä hetkellä haaveet ovat arkiset: kunpa pääsisimme pian ohi koronaepidemiasta ja kulttuurielämä palautuisi ennalleen. Konsertteja voitaisiin järjestää, laulunopiskelijat uskaltautuisivat takaisin tunneille ja kuorolaiset saisivat harjoitella - silloin minäkin pääsisin taas täyspäiväisesti harjoittamaan omaa ammattiani. Minun ja monen monen kollegan elanto on kaventunut korona-aikana, ja olemme joutuneet turvautumaan lisäansioihin muilta tahoilta.

Minne haluaisit matkustaa? Miksi?

Haluaisin toteuttaa pitkäaikaisen unelman Euroopan kiertämisestä autolla. Samalla reissulla olisi ihanaa käydä ystäväperheen luona Ranskassa, vaeltamassa Alpeilla, melontaretkellä Bialowiezan ikimetsien luonnonsuojelualueella Puolassa ja konserteissa tai oopperassa vaikkapa Saksan lukuisissa oopperataloissa.

Vinkkisi muille yrittäjille?

Pitäkää huolta itsestänne ja hyvinvoinnistanne musiikin avulla! Kuunnelkaa musiikkia ja ostakaa lippuja konsertteihin! Käykää laulu- tai soittotunneilla ja harrastakaa kuorolaulua, karaokea, yksinlaulua, ryhmälaulua tai yhteislaulua. Laulaminen voi vähentää stressiä, lievittää erilaisia kiputiloja ja antaa mahdollisuuden sosiaaliseen toimintaan.

Motto?

Mitä enemmän kyselet, sitä enemmän opit!