Jäsenesittely: Marja-Leena Hyypiä

Tänään esittelyvuorossa on yrittäjänainen jo kolmannessa polvessa, omasta kasvihuoneesta haaveileva Marja-Leena.

Nimi: Jäsenesittely: Marja-Leena Hyypiä
Yritys: Tmi Tammerkosken Terveys
Yrityksen toimiala: Terveydenhuollon ja hyvinvoinnin palvelut, työnohjaus
Paikkakunta: Tampere
Yrityksen kotisivut: http://ww.kaisakelloniemi.com

Miksi ja milloin ryhdyit yrittäjäksi?

1. kerta oli noin 20 vuotta sitten, kun päätin ryhtyä pitämään pienimuotoista yleislääkärin yksityisvastaanottoa. Sen jälkeen lääkärin vastaanottotyöni on siirtynyt pääosin palkkatyösuhteeseen ja yritystoimintani keskittyy hyvinvoinnin ja työnohjauksen pariin. Niilläkin aloilla toki on positiivista vaikutusta niin yksilöjen kuin yhteisöjen terveydelle.

Lisäksi omistan puolet mieheni kanssa yhteisestä yrityksestä, Medandit oy:stä, joka tarjoaa tällä hetkellä ICT-projektinhallintapalveluita ja työllistää mieheni. Itse en tällä hetkellä työskentele yhteisessä yrityksessämme.

Paras luonteenpiirteesi? Miksi?

Rohkeus kokeilla ja tehdä asioita uudella tavalla. Sen avulla olen saanut mahdollisuuden olla mukana mielenkiintoisissa projekteissa, kehittämässä mm. uusia palveluja.

Yrittäjätaipaleesi mielenkiintoisin kokemus?

Mielenkiintoisinta on ollut havaita, kuinka yhteistyössä on voimaa vaikka välillä tuntuu hankalalta. Vaikeista ja ikäviltäkin tuntuneista asioista onkin saanut hyödynnettyä oppeja tulevaa varten.

Mitä muut eivät sinusta tiedä?

Olen naisyrittäjä jo kolmannessa polvessa. Naisyrittäjyys alkoi suvussani Iisalmen kauppahallista, jossa mummullani oli 1900-luvun puolivälissä pieni puoti.

Miten vietät vapaa-aikasi?

Käsitöitä tekemällä, lukemalla, liikkumalla lähinnä uiden ja Padelia pelaten. Perheen kanssa lomaillen aikaa vietämme myös mökillämme.

Mistä haaveilet?

Tällä hetkellä haaveet ovat arkiset: kunpa pääsisimme pian ohi koronaepidemiasta ja kulttuurielämä palautuisi ennalleen. Konsertteja voitaisiin järjestää, laulunopiskelijat uskaltautuisivat takaisin tunneille ja kuorolaiset saisivat harjoitella - silloin minäkin pääsisin taas täyspäiväisesti harjoittamaan omaa ammattiani. Minun ja monen monen kollegan elanto on kaventunut korona-aikana, ja olemme joutuneet turvautumaan lisäansioihin muilta tahoilta.

Minne haluaisit matkustaa? Miksi?

Pyöräilemään Moselin laaksoon läheisteni kanssa. Haluaisin yhdistää lempeän liikkumisen ja kauniit maisemat sekä hyvän ruuan että juoman rakkaimpien seurassa.

Vinkkisi muille yrittäjille?

Muistakaa kuunnella itseänne ja huolehtia hyvinvoinnistanne.

Motto?

Elämä on nyt.