Tampereen Seudun Vuoden Yrittäjänainen 2022 Leikkien Groupin Marika Silvan-Väliharju, puheenjohtaja Tiina Pöhö, varapuheenjohtaja Kati Vasell ja Vuoden Ilona 2022 Krista Ollanketo

Tampereen Seudun Vuoden 2022 Yrittäjänaiseksi Marika Silvan-Väliharju (Leikkien Group)

Tapahtui vuonna 1947: Pariisin rauhansopimus solmittiin. Suomi jätti YK:n jäsensopimuksen. Suomen kaikkien aikojen suurin ikäluokka syntyi. Sodan jälkeen yrittäjyys tarjosi monelle naiselle uuden mahdollisuuden ja ensimmäisten joukossa perustettiin Tampereen Yrittäjänaiset ry. Sittemmin nimensä muuttanut Tampereen Seudun Yrittäjänaiset ry viettää 75vuotisjuhlavuottaan.

Juhlaa vietettiin 3.9.2022 Videotervehdyksen juhlaan toivat Tampereen kaupungin pormestari AnnaKaisa Ikonen ja Suomen Yrittäjänaisten toimitusjohtaja Carita Orlando. Juhlassa julkistettiin myös kaksi merkittävää tunnustusta.

Tampereen Seudun Yrittäjänaiset ry valitsee keskuudestaan vuosittain Vuoden Yrittäjänaisen ja Vuoden Ilonan. Vuoden Yrittäjänaiseksi valittava on ansiokkaasti toiminut yrittäjänä ja kehittänyt omaa työtään. Vuoden Yrittäjänainen valinnalla halutaan nostaa esiin yrittäjänaisten työtä, osaamista ja rautaista asennetta yrittäjyyttä kohtaan.

Tampereen Seudun Yrittäjänaiset ry valitsee vuosittain jäsenistöstään Vuoden Ilonan, positiivisen yrittäjänaisen. Vuoden Ilona on esimerkki yrittäjänaisen myönteisestä tarmosta, tahdosta tarttua toimeen sekä rohkeudesta toteuttaa omaa unelmaansa.

Tampereen Seudun Vuoden Yrittäjänainen 2022 on Leikkien Groupin Marika SilvanVäliharju

Tämän vuoden Yrittäjänainen Marika SilvanVäliharju työskenteli nuorena menestyksekkäästi mallina ympäri maailman. Siinä ohessa hän valmistui datanomiksi. Alkoi uusi ura, Marika siirtyi Jyväskylään opiskelemaan kasvatustieteitä ja luki itsensä maisteriksi kolmessa vuodessa.

Äitiyslomalla hän pohti pienten lasten oppimista. Hän havaitsi, että opettavaisia leluja oli Suomessa tarjolla yllättävän vähän, vaikka ne maailmalla olivat kasvava trendi. Syntyi ajatus omasta yrityksestä ja verkkokaupasta. Vuonna 2006 Marika perusti Leikkien Groupin. Yritys toi markkinoille hänen kaipaamiaan eri ikäkausille sopivia opettavaisia ja kehittäviä leluja, jotka ovat laadukkaita ja kestäviä.

Nykyisin Leikkien Group toimii kaikissa Pohjoismaissa ja on saanut useita palkintoja ja tunnustuksia. ”Olen aina ollut kova tekemään töitä, mutta yrittämisen rohkeutta on pitänyt opetella”, sanoo Marika SilvanVäliharju.

Vuoden Ilona 2022 on Krista Ollanketo

Krista Ollanketo on HVC asuntojen eli Suomen toiseksi suurimman kalustettuja asuntoja vuokraavan yrityksen perustajaosakas. Hän on majoitusliiketoiminnan uranuurtaja Suomessa, aloittanut nollasta ja kovalla työllä tehnyt itsestään taloudellisesti riippumattoman.

Tällä hetkellä Krista opiskelee itselleen uutta ammattia. Hän haluaa nostaa naisia ja auttaa heitä menestymään, hän on valmis jakamaan omaa tietoaan ja kulkenut rohkeasti omanlaistaan tietä. Krista osaa myös iloita saavutuksistaan.